Ρέθυμνο

Η πόλη του Ρεθύμνου ξενοδοχεία ρεθυμνο oriental hammam

Η Πόλη του Ρεθύμνου

Το Ρέθυμνο είναι μια πόλη με μοναδική φυσική ομορφιά που διατηρεί ακόμα και σήμερα την αυθεντικότητα και την παράδοση του νησιού. Είναι η μόνη πόλη της Κρήτης, που διατηρεί τόσο καλά το ιστορικό της χαρακτήρα, διαθέτοντας μια παλιά πόλη μουσείο που είναι παράλληλα ζωντανή και γεμάτη δραστηριότητες.

Τα ενετικά κτίρια και το παλιό λιμάνι, τα τούρκικα σπίτια και οι μιναρέδες το κάστρο της Φορτέτζας αλλά και τα στενά δρομάκια δίνουν στην πόλη μια σπάνια φυσιογνωμία. Η τεράστια αμμώδης παραλία που απλώνεται ανατολικά της πόλης ( η μεγαλύτερη της Κρήτης 12 χλμ ) σε συνδυασμό με την νυχτερινή ζωή και την παλιά πόλη καθιστούν το Ρέθυμνο, πόλο έλξης εκατοντάδων χιλιάδων τουριστών.

Ο Νομός Ρεθύμνου είναι η καρδιά του νησιού της Κρήτης και ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Ελλάδα. Η περιοχή του Ρεθύμνου σας περιμένει με κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, ψηλά βουνά ( Ο Ψηλορείτης με 2456 μέτρα είναι το ψηλότερο) μικρά γραφικά χωριά ( σαν ζωντανή καρτ-ποστάλ), άρωμα κρητικής κουζίνας και τον ήχο της κρητικής λύρας.

Υπάρχουν ίχνη πολιτισμού που χρονολογούνται πρίν από 4,500 χρόνια , πάμπολλες βυζαντινές εκκλησίες και μοναστήρια, μαγευτικά βενετσιάνικα μνημεία την πιο καλοδιατηρημένη αναγεννησιακή πόλη στην Ελλάδα, ατέλειωτες παραλίες, σπήλαια, φαράγγια, μοναδική χλωρίδα και πανίδα.

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου, ζουν ανάμεσα στο συναίσθημα και την φύση, έξω από φτιαχτούς κώδικες συμπεριφοράς. Ακόμα και στο πιο απομονωμένο χωριό,θα σας ανοίξουν τις πόρτες των σπιτιών τους, θα σας καλωσορίσουν και θα σας κεράσουν μια τσικουδιά.

Το Ρέθυμνο είναι η πατρίδα του Δία, του θεού της φιλοξενίας. Ο μεγάλος αριθμός επισκεπτών που επιστρέφει , επιβεβαιώνει επανειλημμένα τα λόγια του ποιητή: ‘’ Ρέθυμνο, δεν είναι ένα μέρος που πηγαίνεις ,αλλά όπου επιστρέφεις’’.!